Vesti i događaji

Permalink to Specifični problemi prevencije bezbednosti i zdravlja na radu u zdravstvenoj delatnosti

Specifični problemi prevencije bezbednosti i zdravlja na radu u zdravstvenoj delatnosti

Opšte je poznato da su zaposleni u zdravstvenoj delatnosti izloženi mnogobrojnim rizicima od povređivanja, a naročito od oboljenja na radu. Zdravstveni radnici u domovima zdravlja, bolnicama, ambulantama, hitnim službama i dr. neprestano su izloženi biološkim, hemijskim i fizičkim štetnostima, karcinogenima i mutagenima, stresu i drugim psiho-fizičkim opterećenjima, dugotrajno stajanje, sedenje i nefiziološki položaji, zlostavljanje na radu samo su neke od najizraženijih. Zato je organizovanje bezbednosti i zdravlja na radu u zdravstvenim ustanovama izuzetno složen i odgovoran posao.

Pozivamo Vas da prisustvujete seminaru u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu na temu:

SPECIFIČNI PROBLEMI PREVENCIJE BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU U ZDRAVSTVENOJ DELATNOSTI
28. 03. 2014. godine od 9 do 15 časova, Beograd (Železnik), TEHPRO d.o.o., Lole Ribara 120

Društvo za usluge u oblasti zaštite TEHPRO d.o.o. se profesionalno bavi poslovima bezbednosti i zdravlja na radu. Imamo vrhunske stručnjake različitih profila koji vam mogu pomoći u organizovanju ovih poslova na zakonit, bezbedan i zdrav način.

Seminar je namenjen: svim rukovodiocima, stručnim licima za bezbednost i zdravlje na radu, predstavnicima sindikata i odbora za bezbednost i zdravlje na radu iz zdravstvenih ustanova.

Cilj: napredno osposobljavanje za planiranje i organizovanje preventivnih mera za bezbedan i zdrav rad u radnim procesima zdravstvenih ustanocva.

Način rada: eksperti iz TEHPRO d.o.o. i pozvani eksperti prezentuju uvodna izlagaja po izabranim pitanjima po kojima se zatim vodi diskusija.

  • Obaveze i odgovornosti rukovodilaca u oblasti BZR,
  • Organizovanje poslova BZR i odgovornosti stručnih lica,
  • Specifičnosti procene rizika i izrade akra o proceni rizika u zdravstvu,
  • Organizovanje, izvođenje i evidentiranje osposobljavanja zaposlenih za BZR,
  • Specifična osposobljavanja zaposlenih u oblasti BZR,
  • Opšte opasnosti i štetnosti koje su prisutve u zadravstvu,
  • Specifične opasnosti i štetnosti u zdravstvenoj delatnosti: hemijske, biološke i fizičke štetnosti, stres, psiho-fiziološka opterećenja, karcinogeni i mutageni i dr.

Kotizacija za učesnike: 10.800,00 (sa PDV-om). Kotizacija uključuje: prezentacije u elektronskoj formi, kafe posluženje u pauzama i zajednički ručak po završetku seminara.

Prijava za učešće: u slobodnoj formi, prijave možete poslati na neku od naših adresa. Na osnovu prijave, dostavićemo vam predračun za uplatu kotizacije.

Kontakt: Vesna Papak, tel. 011/ 2580-785, 2580-911 i 062/808-1706, ili e-mail: vesna.papak@tehpro. rs