Vesti i događaji

Permalink to Radionica BZR: Izolovanje i zaključavanje opasnih vidova energije – LOCK OUT/TAG OUT

Radionica BZR: Izolovanje i zaključavanje opasnih vidova energije – LOCK OUT/TAG OUT

Kontinuirano održavanje je aktivnost koja se sprovodi u okviru svakog proizvodnog postrojenja. Održavanje je, takođe i jedan od najrizičnijih procesa u kojima su česte ozbiljne i fatalne povrede usled nekontrolisanog oslobađanja energije. U najrazvijenijim zemljama već su doneti zakonski propisi koji regulišu obavezu izolovanja i zaključavanja, čija je primena doprinela znatnom smanjenju povreda u procesu održavanja.

Društvo za usluge u oblasti zaštite „TEHPRO“ d.o.o. se profesionalno bavi poslovima bezbednosti i zdravlja na radu. Između ostalog, prvi u Srbiji smo započeli implementaciju sistema za izolovanje i zaključavanje. Naši klijenti su mnoge inostrane kompanije (NIS, KNAUF INSULATION, HENKEL, MARBO…itd.), koje su uz našu stručnu pomoć, najpre prepoznale sve benefite implementacije sistema izolovanja i zaključavanja, a zatim zajedno sa nama izvršile implementaciju sistema po principu „ključ u ruke“.

S toga Vas pozivamo, da prisustvujete radionici u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu na temu:

 

Izolovanje i zaključavanje opasnih vidova energije – LOCK OUT/TAG OUT SISTEM
29.03.2016. godine, Beograd (Železnik), Lole Ribara 120,
od 10:00 do 15:00 časova

 

Ciljne grupe: rukovodioci koji planiraju, organizuju i rukovode procesima održavanja, stručna lica za bezbednost i zdravlje na radu kod poslodavac i menadžeri proizvodnje.

Cilj radionice: Upoznavanje sa sistemom izolovanja i zaključavanja, benefitima implementacije, prezentovanje osnova sistema i razmena praktičnih iskustva sa učesnicima radionice.

Način rada: Eksperti iz „TEHPRO” d.o.o. će prezentovati osnovne postulate sistema izolovanja i zaključavanja, prikazati proceduru za implementaciju i primere dobre prakse, nakon čega se vodi diskusija.

 

Osnovna pitanja:

  • Izolovanje i zaključavanje, kako i zašto je nastao sistem?
  • Zakonska regulativa u SAD i evropska mašinska direktiva,
  • Veze našeg zakonodavstva sa sistemom izolovanja i zaključavanja,
  • Moguće posledice neprimenjivanja izolovanja i zaključavanja i/ili neadekvatna oprema (mogući akcidenti / incidenti),
  • Plan implementacije procedure izolovanja i zaključavanja – faze u implementaciji,
  • Elementi procedure izolovanja i zaključavanja (koraci pri izolovanju i zaključavanju, pojedinačno izolovanje/kompleksno izolovanje)
  • Oprema i uređaji za izolaciju i zaključavanje (lične, supervizorske i sistemske brave, uređaji za grupno zaključavanje – šipovi, reze, uređaj za višestruko sistemsko zaključavanje, specifični uređaji za zaključavanje rastavljača, ventila, osigurača itd.),
  • Primeri dobre prakse sa tržišta republike Srbije.

 

Kotizacija za učesnike: 15.000,00 (bez uračunatog PDV).

Kotizacija uključuje: prezentacije izlagača u elektronskoj formi, kafe posluženje u pauzama i koktel posluženje po završetku radionice. Za svoje klijente odobravamo popust od 15%.

Prijava za učešće: U slobodnoj formi, prijave možete poslati na neku od naših adresa. Na osnovu prijave, dostavićemo Vam predračun za uplatu kotizacije.

Kontakt osoba: Vesna Papak, tel. 011/2580-785, 011/2580-911, 011/6580-795 i 062/808-1706, ili e-mail: