Vesti i događaji

Permalink to Radionica: Posebne obaveze poslodavaca – izvođača radova prema propisima BZR

Radionica: Posebne obaveze poslodavaca – izvođača radova prema propisima BZR

Izvođenje građevinskih radova je jedna od najrizičnijih delatnosti. Zaposleni u građevinarstvu su izloženi svim mogućim opasnostima od povređivanja i oboljenja na radu. Zbog toga su propisima u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu definisane neke posebne obaveze poslodavaca – izvođača radova na privremenim i pokretnim gradilištima i zato je organizovanje bezbednosti i zdravlja na radu u građevinarstvu izuzetno složen i odgovoran posao.

Društvo za usluge u oblasti zaštite „TEHPRO“ d.o.o. se profesionalno bavi poslovima bezbednosti i zdravlja na radu. Naši klijenti su mnoge građevinske firme koje smo pratili na gradilištima velikog broja domaćih i stranih investitora sa najvišim zahtevima u ovoj oblasti širom Srbije. Sarađivali smo tokom vršenja nadzora sa velikim brojem inspektora rada na celoj teritoriji Republike Srbije. Imamo vrhunske stručnjake različitih profila koji Vam mogu pomoći u organizovanju ovih poslova na zakonit, bezbedan i zdrav način. Pozivamo Vas da prisustvujete radionici u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu na temu:

RADIONICA U OBLASTI BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU:
Posebne obaveze poslodavaca – izvođača radova prema propisima u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, procena rizika za gradilište i izrada elaborata o uređenju gradilišta.

26.02.2015. godine, Beograd (Železnik), „TEHPRO“ d.o.o., Lole Ribara 120
od 09:00 do 15:00 časova

Radionica je namenjena: Svim rukovodiocima koji planiraju, organizuju i rukovode radovima na gradilištima i stručnim licima za bezbednost i zdravlje na radu poslodavaca u oblasti građevinarstva. Svakako će koristiti i nadležnim rukovodiocima kod investitora koji organizuju gradilišta.

Cilj radionice: Napredno osposobljavanje za planiranje i organizovanje preventivnih mera za bezbedan i zdrav rad pri izvođenju građevinskih radova.

Plan rada: U prvom delu radionice eksperti iz „TEHPRO” d.o.o. će prezentovati osnovne zakonske obaveze i najbolju praksu u organizovanju bezbednosti i zdravlja na radu kod izvođača radova, naročito:

  • Prijava radova,
  • Priprema celokupne dokumentacije za konkretno gradilište,
  • Procena rizika za gradilište,
  • Izrada elaborata o uređenju gradilišta,
  • Specifične obaveze rukovodioca radova, koordinatora i stručnih lica za bezbednost i zdravlje na radu na gradilištima,
  • Odnos nadležnosti koordinatora za izvođenje radova i stručnih lica za bezbednost i zdravlje na radu kod izvođača radova,
  • Organizovanje, izvođenje i evidentiranje osposobljavanja zaposlenih za konkretno gradilište,
  • Najčešći zahtevi i primedbe inspektora rada na gradilištima,
  • Specifične odgovornosti investitora, izvođača, rukovodilaca, stručnih lica za bezbednost i zdravlje na radu i zaposlenih.

U drugom delu, na modelu konkretnog gradilišta, pod stručnim vođstvom naših eksperata uvežbavaće se procena rizika, izrada elaborata o uređenju gradilišta, formiranje kompletne dokumentacije za gradilište, izrada ček lista za praćenje i kontrolu stanja bezbednosti i zdravlja na radu, izrada zapisa (izveštaja) o izvršenoj kontroli i dr.

Kotizacija za učesnike: 9.960,00 (sa PDV-om). Kotizacija uključuje: izvode iz zakonske regulative, prezentacije izlagača u elektronskoj formi, primerne obrasce osnovnih dokumenata, kafe posluženje u pauzama i koktel posluženje po završetku radionice.

Prijava za učešće: U slobodnoj formi, prijave možete poslati na neku od naših adresa. Na osnovu prijave, dostavićemo Vam predračun za uplatu kotizacije.

Kontakt: Vesna Papak, tel. 2580-785 i 062/808-1706, ili e-mail: